Molukse buurt- Maastricht
 
Moetiara Maloekoe

Lieke Tio

Lieke Tio heeft van thuis uit veel affiniteit met de heling en gezondheid. Als geboren en getogen in Bandung kreeg ze al op jonge leeftijd de nodige praktische kennis en wijsheid van haar Oma uit Solo mee.

Haar passies zijn haar werk geworden: het geven van traditionele Indonesische massage (reflexologie, spierweefsel massage) en het maken van kruidensamenstellingen. Middels het geven van cursussen en  workshops verspreidt zij deze kennis en kunde. Ze heeft haar praktijk ‘Tenang Hati’ in Maastricht.

Lieke heeft verschillende opleidingen afgerond: ze is verpleegkundige A -deed daar veel ervaring in op-, ze volgde een HBO opleiding maatschappelijk werk en een post HBO ‘Organisatie en beleid voor vrouwen’. Daarnaast verdiepte ze zich in acupunctuur (lichaam en auriculo), NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en aura reading/healing.

In haar werkzame leven zat ze onder meer in de staf van een opvangcentrum. Daar werkte ze met cliënten, ze onderhield contacten met diverse instellingen en overheden en ze begeleidde stagiaires en vrijwilligersgroepen.

Binnen meer bewegen Maastricht is zij begeleidster voor de jongste doelgroep; de apengroep.