Molukse buurt- Maastricht
 
Moetiara Maloekoe

December actie


We hebben het streefbedrag van de crowdfund actie helaas net niet gehaald voor middernacht vrijdag 4 december. Daarna was het nog even spannend aangezien het kantoor van het voor je buurt platform nog gesloten was. Maar boven de 80% van het streefbedrag mag je een alternatief plan voorleggen. Op dinsdag 7 december werd er uiteindelijk contact gelegd met het voor je buurtplatform en mochten we het alternatieve plan voorleggen aan de donateurs. Zij hebben dan nog een week= tot 15 december om hun donatie in te trekken. Maarrrrrrr, de start van de actie was al ingepland op 15 december. De stichting heeft daarom besloten om gewoon door te gaan als gepland. Het is zo een mooie actie waarmee 1200+ mensen geholpen zijn, dat moet gewoon doorgaan! Daarom heeft de stichting de mouwen opgestroopt en is aan de slag gegaan!

De uitvoering
ondanks een iets kleiner budget kunnen we nog steeds
100 maaltijden
100 december pakketten,
1000 kaarten

uitbrengen en leveren aan minderbedeelden, ouderen en kwetsbaren.

Door gedoneerde goederen van particulieren en ondernemers is de waarde van het pakket niet verminderd ondanks het aangepaste budget.

Dinsdag 15 december,
worden de eerste maaltijden in de avond uitgebracht.
Ondertussen zijn vrijwilligers overdag druk met producten ophalen en de dozen voorbereiden voor het vullen.

Woensdag 16 december,
stropen we de mouwen echt op en worden de decemberpakketten samengesteld en voorbereid voor de levering. Woensdag avond gaat er weer een deel van de maaltijden uit. Deze worden door vrijwilligers bezorgd.


https://www.facebook.com/MoetiaraMaloekoe/posts/293808406642790


Donderdag 16 december
worden de pakketten afgeleverd bij de ontvangers.
Vervolgens gaan er weer maaltijden uit.

Al met al is het nogal wat regelwerk maar met behulp van de vrijwilligers moet dat lukken! We willen iedereen bedanken voor hun inzet, donaties en hulp.
We gaan ervoor!Het plan zoals het er in November lag:

De corona crisis heeft hard toegeslagen waardoor mensen juist in december een extra hart onder de riem kunnen gebruiken.

Daarom zijn we een crowdfund-actie gestart. We hopen €5250,- bij elkaar te krijgen voor 5 december. Wat gaan we met dat geld doen? Dat lees je hieronder:

De december actie bestaat uit 2 onderdelen:
100 decemberpakketten voor getroffenen van de corona-crisis.
100 maaltijden voor kwetsbare ouderen

Denk aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben en kleine zelfstandigen die het water aan de lippen staat. Er zijn zoveel mensen met een hulpvraag dat instanties als de voedselbank de vraag niet aankunnen. Wij hopen met deze actie verschillende doelgroepen een hart onder de riem te steken en te laten zien dat we er door samen te werken wel komen.

De december pakketten worden samengesteld met producten van lokale ondernemers die te lijden hebben van de corona-crisis. De maaltijden voor ouderen worden verzorgd door lokale restaurants die het door de horecasluiting zwaar hebben. Zo hopen we op een win- win situatie en snijd het mes zoals dat heet aan 2 kanten.

Doneert u 1 euro? Daarmee schenkt u een actie kaart welke beschreven word door vrijwilligers. Vervolgens worden de kaarten bezorgd bij eenzame ouderen/kwetsbaren om zo wat vrolijkheid te brengen, zeker nu sociaal contact beperkt is. Een deel van de kaarten gaat naar hulpverleners en zorgmedewerkers om ze te bedanken voor hun uitzonderlijke inzet tijdens deze crisis.

December is normaal gesproken de maand van saamhorigheid, gezelligheid, dankbaarheid liefde en geschenken. Laten we in het “nieuwe-normaal“ er voor elkaar zijn en samen delen centraal stellen. Door mensen met elkaar te verbinden m hopen we dat er met deze actie nieuwe kruisbestuivingen ontstaan die zich nog tot lang na de corona crisis blijven inzetten voor de medemens.

Laten we hart voor elkaar hebben centraal stellen.

Wanneer de crowdfund actie slaagt = het streefbedrag wordt behaald dan zal de uitvoering tussen 16 en 21 december 2020 plaatsvinden.

Kent u iemand die zo een pakket kan gebruiken? Of wilt u iets doneren? Neem dan contact met ons op!
info@moetiaramaloekoe.com

De aanvragen voor de decemberpakketten, maaltijden en kaarten stromen binnen! Zoveel mensen kunnen onze hulp goed gebruiken. Hoe meer er gedoneerd wordt hoe meer mensen we blij kunnen maken.
De eerste kaarten zijn al beschreven en worden nu langzaam aan bezorgd. Het streven is 1000 kaarten, gaan we dat redden? Hebben we straks allemaal een penhand ipv een muisarm door al die handgeschreven kaarten? We hopen het. 1 op de 4 ouderen is eenzaam en met de kerst nog meer, wat mooi zou het zijn om nou juist hen blij te maken.
Wij zijn enthousiast, u ook?