December actie

De corona crisis heeft hard toegeslagen waardoor mensen juist in december een extra hart onder de riem kunnen gebruiken.

Daarom zijn we een crowdfund-actie gestart. We hopen €5250,- bij elkaar te krijgen voor 5 december. Wat gaan we met dat geld doen? Dat lees je hieronder:

De december actie bestaat uit 2 onderdelen:
100 decemberpakketten voor getroffenen van de corona-crisis.
100 maaltijden voor kwetsbare ouderen

Denk aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben en kleine zelfstandigen die het water aan de lippen staat. Er zijn zoveel mensen met een hulpvraag dat instanties als de voedselbank de vraag niet aankunnen. Wij hopen met deze actie verschillende doelgroepen een hart onder de riem te steken en te laten zien dat we er door samen te werken wel komen.

De december pakketten worden samengesteld met producten van lokale ondernemers die te lijden hebben van de corona-crisis. De maaltijden voor ouderen worden verzorgd door lokale restaurants die het door de horecasluiting zwaar hebben. Zo hopen we op een win- win situatie en snijd het mes zoals dat heet aan 2 kanten.

Doneert u 1 euro? Daarmee schenkt u een actie kaart welke beschreven word door vrijwilligers. Vervolgens worden de kaarten bezorgd bij eenzame ouderen/kwetsbaren om zo wat vrolijkheid te brengen, zeker nu sociaal contact beperkt is. Een deel van de kaarten gaat naar hulpverleners en zorgmedewerkers om ze te bedanken voor hun uitzonderlijke inzet tijdens deze crisis.

December is normaal gesproken de maand van saamhorigheid, gezelligheid, dankbaarheid liefde en geschenken. Laten we in het “nieuwe-normaal“ er voor elkaar zijn en samen delen centraal stellen. Door mensen met elkaar te verbinden m hopen we dat er met deze actie nieuwe kruisbestuivingen ontstaan die zich nog tot lang na de corona crisis blijven inzetten voor de medemens.

Laten we hart voor elkaar hebben centraal stellen.

Wanneer de crowdfund actie slaagt = het streefbedrag wordt behaald dan zal de uitvoering tussen 16 en 21 december 2020 plaatsvinden.
Om direct te doneren ga naar:
https://voorjebuurt.nl/nl/initiatives/details/1924/decemberactie-zorg-voor-elkaar

Kent u iemand die zo een pakket kan gebruiken? Of wilt u iets doneren? Neem dan contact met ons op!
info@moetiaramaloekoe.com

De aanvragen voor de decemberpakketten, maaltijden en kaarten stromen binnen! Zoveel mensen kunnen onze hulp goed gebruiken. Hoe meer er gedoneerd wordt hoe meer mensen we blij kunnen maken.
De eerste kaarten zijn al beschreven en worden nu langzaam aan bezorgd. Het streven is 1000 kaarten, gaan we dat redden? Hebben we straks allemaal een penhand ipv een muisarm door al die handgeschreven kaarten? We hopen het. 1 op de 4 ouderen is eenzaam en met de kerst nog meer, wat mooi zou het zijn om nou juist hen blij te maken.
Wij zijn enthousiast, u ook?

5 euro voor 5 kaarten!