Zijdelings

Foto tentoonstelling

Tentoonstelling “Moetiara, de Parel van Maastricht”

De nieuwe tentoonstelling “Moetiara, de Parel van Maastricht” is een initiatief van Stichting Moetiara Maloekoe in samenwerking met Solidair Maluku en Stichting Sunrise. Deze tentoonstelling is meer toegesneden op het leven van de Molukkers in Maastricht. Aan de hand van foto’s en attributen maakt de Maastrichtenaar kennis met het leven van Molukkers in Heer-Maastricht.

De tentoonstelling doet 5 buurthuizen aan, te beginnen op zondag 7 april a.s. in Het Ruweel in de wijk Malberg. Daarna volgt Het Amyerhoof in de wijk Amby ( 28 april), Klaekeburg in de wijk Heugem (12 mei), Het Atrium in de wijk Daaldof (02 juni ) en Het Trefcentrum in de wijk Witte Vrouwenveld (22 juni).

De rondreis door Maastricht wordt afgesloten met een Pasar Maluku op zaterdag 24 augustus op het Raadhuisplein in Heer.

Zondag 7 april a.s. vindt de aftrap plaats met muziek van Molukse en Indische muziekgroepen en een keur van Maastrichtse artiesten, een modeshow van Molukse klederdracht, een linedance demonstratie, catering van Moluks-Indische keuken en nog veel meer. De feestelijke opening vindt plaats in samenwerking met de Indische organisatie Selamat Datang.

Adres:

Het Ruweel, Malbergsingel 62, Maastricht
Zaal open: 12.00 uur
Einde feestprogramma: 19.00 uur
Entree: GRATIS

Voor meer informatie:
Guus Sassen: 06-13463469
Anita Matauseja: 06-61412473
Djonnie Soumete: 06-24655280

Plaatsing Invalidetoilet

Geweldig nieuws voor onze gemeenschap! We zijn verheugd om aan te kondigen dat de gemeente Maastricht heeft toegezegd in week 41 te starten met de renovatie van de toiletten in het stichtings gebouw en daarbij eindelijk een invalidetoilet te plaatsen.

Toegankelijkheid en inclusiviteit vinden wij erg belangrijk bij Stichting Moetiara Maloekoe. Dit langverwachte project zal ervoor zorgen dat onze faciliteiten toegankelijker worden voor alle leden van onze gemeenschap, inclusief mensen met een handicap. We zijn ontzettend blij met de inzet van de gemeente Maastricht om onze gemeenschapsruimte te verbeteren. en we kijken dan ook erg uit naar de plaatsing van het invalidetoilet, dat maakt dat veel meer mensen kunnen deelnemen aan de activiteiten binnen het stichtingsgebouw.

50+ Beweeggroep

Ontdek de kracht van beweging met onze 50+ Beweeggroep bij Moetiara Maloekoe in Maastricht!

Ben je op zoek naar een leuke en gezellige manier om actief te blijven, je gezondheid te verbeteren en nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is onze beweeggroep speciaal voor 50-plussers de perfecte plek voor jou!

Bij Moetiara Maloekoe geloven we in de vitaliteit en het welzijn van alle leeftijden, en daarom hebben we een programma ontwikkeld dat specifiek is afgestemd op de behoeften en interesses van mensen boven de 50 jaar.

Donderdagmiddag 13:30-15:30 uur
Mail: 55+@moetiaramaloekoe.com

Naast de fysieke voordelen biedt onze beweeggroep ook een geweldige kans om sociale contacten te leggen en een ondersteunend netwerk op te bouwen. Je zult merken dat onze gemeenschap warm, vriendelijk en gastvrij is, en dat je je snel thuis zult voelen bij Moetiara Maloekoe.

Dus waar wacht je nog op? Sluit je vandaag nog aan bij onze 50+ Beweeggroep en begin aan een reis naar een gezonder, gelukkiger en actiever leven! Neem contact met ons op voor meer informatie en meld je aan voor een proefles. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze bruisende gemeenschap van beweging en welzijn.

Tot snel bij Moetiara Maloekoe!


GANNULEERD

Helaas heeft de organisatie besloten de carnavalsviering van aanstaande zondag te cancelen. De vrijwilligers vonden dat er te weinig aanmeldingen waren om het feestje door te laten gaan. De Stichting vind het erg jammer dat er nu geen carnavalsviering in de stichting plaats vind.

Mensen die zich aangemeld hebben krijgen persoonlijk bericht van de organisatie/vrijwilligers.

Carnaval

Carnaval in de Stichting!
Alle kinderen leg je carnavalsoutfit maar alvast klaar! Neem je vader/moeder ooms en tantes mee naar het carnaval in de Stichting op 11 februari 2024 van 12:00 tot 19:00uur.
Vrije inloop.

Meld je van te voren aan en maak kans op een prijs ter waarde van €50,-
Aanmelden kan via WhatsApp; 06 83953970

Kosten consumptiebon: €1.10

Chips en snoep 1 bon
Drank 2 bonnen
Broodje frikadel 3 bonnen
Broodje hamburger 3 bonnen

Organisatie in samen werking met Lasagna Lovers