Molukse buurt- Maastricht
 
Zijdelings

50+ Beweeggroep

Ontdek de kracht van beweging met onze 50+ Beweeggroep bij Moetiara Maloekoe in Maastricht!

Ben je op zoek naar een leuke en gezellige manier om actief te blijven, je gezondheid te verbeteren en nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is onze beweeggroep speciaal voor 50-plussers de perfecte plek voor jou!

Bij Moetiara Maloekoe geloven we in de vitaliteit en het welzijn van alle leeftijden, en daarom hebben we een programma ontwikkeld dat specifiek is afgestemd op de behoeften en interesses van mensen boven de 50 jaar.
Naast de fysieke voordelen biedt onze beweeggroep ook een geweldige kans om sociale contacten te leggen en een ondersteunend netwerk op te bouwen. Je zult merken dat onze gemeenschap warm, vriendelijk en gastvrij is, en dat je je snel thuis zult voelen bij Moetiara Maloekoe.

Hoe ziet zo’n les eruit?

1. De warming up bestaat uit bewegen op muziek. We doen dit rond een stoel, zodat je ook altijd een steuntje hebt als dat nodig is. Mocht je een rollator nodig hebben, dan kun je deze oefeningen ook doen met je rollator.

2. Dan gaan we zittend, staand en/of lopend oefeningen doen met materialen. Ook hier doe je mee met datgene wat je kunt en kunnen er aanpassingen gedaan worden zodat je vooral plezier kunt beleven aan het bewegen met elkaar.

3.Dan eindigen we met rek- en strekoefeningen op de stoel en gebruiken we vooral onze ademhaling als leidraad.

Wanneer?

Elke donderdagmiddag van 13.30 – 14.30 uur.

Kosten:
50 euro voor een 10-rittenkaart.
Je betaald dus alléén voor de lessen die je daadwerkelijk volgt.

Docent: Jeannette Verbooy, Beweegcoach Moetiara Maloekoe Yogadocent & Oefentherapeut Mensendieck bij EQuilibrium Maastricht
Contactadres:
55+@moetiaramaloekoe.com

Tijdstip:13.30 – 14.30 uur.

Dus waar wacht je nog op? Sluit je vandaag nog aan bij onze 50+ Beweeggroep en begin aan een reis naar een gezonder, gelukkiger en actiever leven! Neem contact met ons op voor meer informatie en meld je aan voor een proefles. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze bruisende gemeenschap van beweging en welzijn.

Tot snel bij Moetiara Maloekoe!

13 Juli Indisch – Molukse (vecht-)vliegerdag

Op zaterdag 13 juli organiseren wij in het kader van ons project ‘Jiwa dan Raga’ een Indisch-Molukse (vecht-)vliegerdag. Een dag vol met workshops!

Het hele Jiwa dan Raga -team nodigt jou uit om verschillende soorten vliegers te leren maken, waaronder Indisch-Molukse vecht-vliegers. Dit doen we o.l.v. dhr. Riks Simons, hij was de curator van het voormalige Vlieger-museum Ommen.

O.l.v. een of twee kunstenaressen worden de gemaakte (vecht)vliegers beschilderd en daarna wordt de dag voortgezet met de workshop ‘vecht-vliegeren’ en worden er ook andere vliegers opgelaten, uiteraard is dit heel erg afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wanneer?
Zaterdag 13 juli 10.00 – 16.00 uur

Waar?
Stichting Moetiara Maloekoe   
Godefridus van Heerstraat 38 
6227 RJ  Maastricht

Doelgroep?
Alle leeftijden; kinderen tot 6 jaar zijn welkom met een ouder/begeleider.

Kosten?
De kosten zijn incl. materiaal, lunch en drinken:

  • Kinderen 7 – 17 jaar: 7,50 euro
  • Kinderen tot 6 jr. met ouder/begeleider: 15 euro
  • Volwassenen: 20 euro.

Aanmelden is zeer gewenst i.v.m. de organisatie en de catering:
jiwadanraga@meerbewegenmaastricht.nl

Extra!!! Subsidie van het DELAfonds

Dit project is mede tot stand gekomen door een subsidie van het Vfonds, maar ook het DELAfonds heeft ons geholpen, waardoor wij o.a. een broertjes/zusjes-korting kunnen geven, maar ook andere speciale kortingen.

Wil je hiervoor in aanmerking komen? Mail ons gerust!

Meer informatie over het Jiwa dan Raga project is te vinden via: https://www.meerbewegenmaastricht.nl/jiwa-dan-raga/