Molukse buurt- Maastricht
 
Nieuwsbrief Reizende Tentoonstelling

Nieuwsbrief Reizende Tentoonstelling

De Reizende Tentoonstelling In Twee Werelden – Molukkers in Nederland

Vanaf 19 mei a.s. komt de tentoonstelling De Reizende Tentoonstelling In Twee Werelden – Molukkers in Nederland voor 3 weken naar Maastricht.

Stichting Moetiara Maloekoe heeft in samenwerking met Solidair Maluku en Stichting Sunrise het initiatief genomen om deze tentoonstelling naar Maastricht te halen. Het is een unieke tentoonstelling die door heel Nederland reist en mensen aan zal spreken door de bijzondere maar ook pijnlijke geschiedenis van het Molukse volk. Waarom zijn zij naar Nederland gekomen? Het is een universeel verhaal over eeuwenlange loyaliteit, verraad, heimwee, verdriet, frustratie, wraak, liefde, vergeven en herstel.

Deze tentoonstelling wordt opgedragen aan de eerste generatie Molukkers die in 1951 onder valse pretenties naar Nederland is gebracht. Ter ere van hen die in 1951 naar Nederland kwamen maar ook ter inspiratie voor iedere Nederlander die zich verbonden voelt of meer verbonden wil voelen met deze gezamenlijke geschiedenis. Daarnaast is de tentoonstelling leerzaam voor groepen die beseffen dat ze in een achterstandssituatie staan. De tentoonstelling laat niet alleen de eerste stappen van Molukkers in Nederland zien, maar ook hoe deze geschiedenis vandaag de dag nog door echoot in de levens van de jonge generatie Molukkers.

Gedurende deze tentoonstelling willen we graag samen met vrijwilligers werken om het geheel in goede banen te leiden. Te denken valt aan vrijwilligers die erop toezien dat bezoekers op een veilige en rustige

manier de tentoonstelling kunnen bezichtigen, vrijwilligers die informatie en toelichting kunnen geven of vragen kunnen beantwoorden van bezoekers.

De initiatiefnemers nodigen u van harte uit om naar de informatieavond te komen op woensdag 3 mei a.s. in de grote zaal van Stichting Moetiara Maloekoe. Aanvang 19.30 uur.

Graag tot ziens.

Ben Lesil, Ria Makatita, Anita Matauseja, Rein Lesil Djehoshua Sahetapy , Max Hehalatu, Djonnie Soumete