Moetiara Maloekoe

Tai Chi

Tai Chi is een bewegingsvorm uit China die enkele honderden jaren
geleden is ontwikkeld. Tai Chi wordt gezien als een hele goede
manier om je lichaam en geest weer tot rust te brengen.
De lessen bestaan uit een korte ‘warming-up’ die voornamelijk bestaat uit het goed leren voelen van je balans en het heel licht losmaken van je gewrichten. Daarna gaan we over naar de vorm, die bestaat uit een aantal vaste bewegingen die herhaald worden. Het zijn geen zware gymnastische oefeningen of belastende bewegingen, de nadruk ligt vooral op het bewust voelen en waarnemen van je eigen lichaam en worden vooral langzaam en met grote aandacht uitgevoerd.

Tai Chi heeft de volgende doelen:

  • Lichaamsbewustzijn verbeteren
  • Stabiliteit vergroten
  • Balans versterken
  • Ontspannen in het leven staan
  • Concentratie opbouwen

Tai Chi is ook zeer toegankelijk voor mensen met lichamelijke klachten en de 55-plussers.

Deelnemer aan het woord – Cherida Kaffa

3 tot 4 keer in de week beoefen ik Yoga, Galatea en Tai Chi. Ik heb voor Tai Chi gekozen omdat het een nieuwe ervaring is en ik op deze manier mijn lichaam goed kan leren kennen. Ik kan nu ook beter op mijn ademhaling letten. Door middel van Tai Chi ben je je meer bewust van je lichaam. Je kan meer met je lichaam dan je denkt!

Tai Chi wordt op iedere
donderdagochtend gegeven van
10.00 tot 11.00 uur en
vrijdagavond van
18.00 tot 19.00 uur.

EQuilibrium Maastricht
Tai Chi, Mindfulness en Yoga (evenals Wushu) maken deel uit van EQuilibrium Maastricht. EQ Maastricht is een centrum waar deze verschillende oosterse bewegingsvormen wekelijks in een groep wordt beoefend. Bij EQ Maastricht bestaat de mogelijkheid om alle bewegingsvormen op een eenvoudige manier te combineren. Het is zelfs ook mogelijk om bij EQ een of meerdere individuele, op maat gemaakte lessen te krijgen, om verder te kunnen komen
in bijvoorbeeld je eigen Tai Chi, Yoga- of Mindfulness- beoefening.

http://www.eqmaastricht.com/